Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ
 
АНУЛАЦИИ
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ анулира резервацията в случай на внезапно заболяване или други медицински проблеми, задължително трябва да представи на ТУРОПЕРАТОРА документ от съответното лечебно заведение, удостоверяващ невъзможността за пътуване. В подобни случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ анулира резервацията като се старае да защити интереса на ПОТРЕБИТЕЛЯ с цел възможно най-ниска такса за анулация, ако е възможно.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право на промяна на името на резервацията само и единствено, ако ТУРОПЕРАТОРЪТ има съгласието от страна на съответните авиокомпания, хотел, местен партньор и срещу такса, ако има такава. По тези въпроси клиента може да се консултира с ТУРОПЕРАТОРА преди резервиране, или при нужда от промяна.
Потребителят има право да сключи застраховка „Отмяна на пътуване”, предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застрахователят възстановява на застрахованото лице разходи за самолетни билети, хотелски резервации и други туристически и бизнес услуги, извършени предварително, които не могат да бъдат възстановени при отмяна на пътуването от ТУРОПЕРАТОРА.
РЕКЛАМАЦИИ
Рекламации  се приемат в писмен вид в срок от 7 дни след завръщането на ПОТРЕБИТЕЛЯ и при представяне на необходимите писмени доказателства за неизпълнение или за некачествено изпълнение на услугата. ТУРОПЕРАТОРЪТ е длъжен да отговори писмено в срок до 30 работни дни от датата на постъпване на рекламацията.
ПРОМЯНА В ЦЕНАТА
Промяна в предварително обявените цени на пътуванията не могат да се правят освен в случаите, когато промените се дължат на увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото; увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси; промяна в обменния валутен курс в периода между сключването на договора за организирано или индивидуално пътуване и датата на отпътуването. Промените в цените се правят в сроковете съгласно чл. 88 и чл. 89 от Закона за туризма.
В случай на форсмажорни обстоятелства в това число бури, земетресения, войни, стачки, блокади, природни бедствия, ТУРОПЕРАТОРЪТ запазва право да прави промени и анулации на резервациите.
ОТГОВОРНОСТ НА ТУРОПЕРАТОРА
ТУРОПЕРАТОРЪТ притежава удостоверение за регистрация за туроператорска дейност №PK-01-7353 и сключен застрахователен договор за застраховка „Туроператорска отговорност” по чл. 97 от Закона за туризма с полица  №03700100001300 с валидност до 29.10.2018г.
 
Избрани оферти
Дестинации
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах